Top 10 Bästa familjespelen

Hihopia har gjort jobbet åt dig! Vi har listat de bästa familjespelen, för olika stora familjer i olika åldrar. Roliga brädspel för hela familjen.

Här har vi listat de roligaste spelen som fungerar med barn och vuxna. För det är ju fortfarande viktigt att dom vuxna också tycker spelen är roliga, annars blir det inte många spelkvällar.

Catan bästa familjespelet

Catan

Det perfekta familjespelet(!) där spelarna tävlar om att exploatera ön Catan genom att bygga vägar, hus och städer. Spelet är passar barn över 10 år och spelas med 3-4 spelare. Köp till en flerspelarexpansion för att kunna spela 5-6 spelare, rekommenderas!

Ålder:10+
Spelare:3-4
Speltid:90min

Top 10 Bästa familjespelen - box exploding kittens svenska spel - 1 -

Exploding Kittens

Spelare turas om att dra kort, spänningen är olidlig. Plötsligt drar någon upp en exploderande kattunge på hand och exploderar själv! Ute ur spelet.

Högen med spelkort består bland annat av kort som låter dig slippa att dra kort, tvingar andra dra kort eller blandar om leken. Det finns också kort som låter dig desarmera exploderande katter, eller ger dig andra fördelar.

Spelet blir mer och mer intensivt med varje kort som dras. Varje draget kort som inte exploderar ökar chansen för nästa spelare att dra en söt kattunge fullproppad med sprängmedel. Exploding Kittens är ett kortspel med väldigt mycket humor och komisk grafik!

Ålder:10+
Spelare:2-5
Speltid:15min

Mexican Train Domino spel

Mexican Train Domino

Mexican Train är en relativt ny variant av det klassiska Domino-tågspelet, som har blivit extremt populärt. På grund av sin enkelhet och interaktion kan spelet spelas av nästan vem som helst, var som helst. Beroende på vilken typ av spel ni väljer att spela kan speltiden variera från 20-minutersspel till ett 12-omgångars spel som varar i timmar.

Ålder:8+
Spelare:2-8
Speltid:10-100min

azul brädspel på svenska

Azul

Azul designades av den världsberömda, prisbelönta spelförfattaren Michael Kiesling.

Spelarna tävlar som hantverkare med att dekorera väggarna med vackert kakel och mosaik av finaste kvalité i det kungliga slottet Evora. Genom att noggrant räkna ut rätt kvantitet och stil på plattorna lyckas den smartaste av stensättarna att maximera skönheten i sitt arbete. Samtidigt som de på så sätt inte slösar bort eller tvingas kasta de ytterst dyra plattorna

Ålder:10+
Spelare:2-4
Speltid:30-45min

Top 10 Bästa familjespelen - sd games micro macro - 2 -

MicroMacro: Crime City

Flera brott har ägt rum runt hela staden, och du vill ta reda på exakt vad som hände. Därför måste du studera den gigantiska stadskartan noggrant för att hitta all dold information och bena ut spåren lösa brotten.

MicroMacro: Crime City innehåller 16 brottsfall som du kan lösa. Varje fall innehåller ett antal kort som ber dig hitta något på kartan eller avslöja vart någon har gått eller på annat sätt avslöjar information som är relevant för fallet. Alla i staden lämnar spår efter sig i på den stora stadskartan, vilken gör brottslingarna spårbara och avslöjar elaka handlingar. Genom dina kort och kartan måste du lista ut vad som hänt och sammanställa bevis.

Kommer du att kunna svara på alla frågor och bena ut de knepiga brottsfallen?

Ålder:10+
Spelare:2-4
Speltid:15-45min

The mind roliga brädspel

The Mind

Blunda, placera ett varsitt kort i era händer – är du och dina vänner redo att förena era sinnen till ett?
The Mind är det geniala, beroendeframkallande och löjligt roliga spelet som alla surrar om. Hur vet du vad som finns i någons händer utan att prata? Hur tar du rätt beslut? Svaren finns i en låda. Men tänk er för, när ni väl spelat The Mind kommer ni inte kunna tänka på något annat. Och medan reglerna är enkla, är det allt annat än enkelt att klara varje nivå…
The Mind nominerades till prestigefyllda Spiel Des Jahres (årets spel) 2018. Vann 3 Golden Geek Awards (bästa kortspel, bästa partyspel, bästa samarbetsspel) och nominerades till flera Dice Tower Awards.

Ålder:10+
Spelare:2-4
Speltid:15min

Top 10 Bästa familjespelen - box bang the dice game engelska spel - 3 -

Bang! The Dice Game

I Bang!-spelen tilldelas man först ett rollkort. De olika rollkorten är; Sheriff, Vice Sheriff, Outlaw och Renegade och beroende på antal spelande delas olika många av varje rollkort ut. Själva upplägget i spelet är det samma i alla Bang!-spel och liknar det i klassiska ”konversations- och konfliktspelet” Maffia. Sheriffen tillsammans med eventuella vice sheriffer ska döda alla Outlaws. Spelarna med Outlaw-roller ska döda Sheriffen och spelare som är Renegades ska döda Sheriffen och alla Outlaws. Kruxet är att vem som har vilken roll, förutom vem som är Sheriff, är hemligt. Det får varje spelare försöka lista ut genom hur spelare agerar samt vad de själva utger sig för att vara.

Ålder:8+
Spelare:3-8
Speltid:30min

carcassonne spel på svenska

Carcassonne

I Carcassonne tävlar 2-5 spelare från 8 år om att få det största kungadömet. Spelarna bygger själva ut spelplanen genom att på varje speltur placera ut en landbricka. Brickorna består av fält, vägar, broar, städer etc., och formar tillsammans en världskarta. Varje utplacerad bonde äger den landbit, stad elller väg denne besitter och genom att placera ut nya brickor kan städer, land och vägar byggas ut. Perfekt fredagsmys!

Ålder:7+
Spelare:2-5
Speltid:30-45min

sequence spel

Sequence

Målet med spelet är att skapa en “sequence”, det vill säga en rad med fem markörer i följd på spelplanen. Det kan vara horisontellt, vertikalt eller diagonalt.

Sequence är ett mycket populärt och välkänt brädspel som kan spelas av både vuxna och barn, och det finns också flera varianter av spelet med olika antal spelare och regler.

Ålder:7+
Spelare:2-10
Speltid:20-60min