Hihopia har gjort jobbet åt dig!!!
Vi har listat de bästa familjespelen, för olika stora familjer i olika åldrar

1

Catan

Det perfekta familjespelet(!) där spelarna tävlar om att exploatera ön Catan genom att bygga vägar, hus och städer. Spelet är passar barn över 10 år och spelas med 3-4 spelare. Köp till en flerspelarexpansion för att kunna spela 5-6 spelare, rekommenderas!

2

Carcassonne

I Carcassonne tävlar 2-5 spelare från 8 år om att få det största kungadömet. Spelarna bygger själva ut spelplanen genom att på varje speltur placera ut en landbricka. Brickorna består av fält, vägar, broar, städer etc., och formar tillsammans en världskarta. Varje utplacerad bonde äger den landbit, stad elller väg denne besitter och genom att placera ut nya brickor kan städer, land och vägar byggas ut. Perfekt fredagsmys!

3

Kingdomino/Queendomino

Tänk dig en mix av Carcassonne (beskrivet ovanför) och Domino, spelet bär man matchar brickor med varandra. Resultatet blir en succeé! Busenkelt och jätteroligt. Matcha brickornas olika terräng- och landtyper intill dina slott. KingDomino är föregångaren till QueenDomino, de båda spelen är snarlika. KingDomino är lite enklare och mindre avancerat. 2-4 spelare över 8 år.

4

Takenoko

Vackra, fantastiska Takenoko <3. Ett spel perfekt för vuxna och barnfamiljen med lite äldre barn, ca 12 år. I Takenoko odlar och skördar spelarna bambu av olika typer i kejsarens fantastiska trädgård. Den spelare som odlar mest bambu för att mata kejsarens panda vinner kejsaren och pandans kärlek och därigenom även spelet!

5

Sheriff of Nottingham

I Sheriff of Nottingham agerar spelarna köpmän som ska sälja varor på marknadsplatsen i Nottingham. För att komma in med varor till marknaden måste spelarna tulla varorna förbi självaste Sheriffen. Du kan välja att öppet deklarera vad du tar med in, smuggla in dina varor eller muta in varorna. Det häftiga är att det är spelarna som turas om att iklä sig rollen som Sheriffen. Konspirera, smuggla och bedra kompisarna. Jättekul för 3-5 spelare över 12 år!

6

Photosynthesis

Photosynthesis är otroligt vackert och väldigt originellt. På ett spelbräde uppbyggt av ett hexagonnät tävlar trädplantor om solens åtråvärda strålar. Strategiskt välplacerade träd nås av mer sol och växer starkt. När solen snurrat tre varv runt spelplanen har den spelare med störstaträd och mest poäng vunnit. Ett spel för alla över 8 år!

7

Bang! The Dice Game

I Bang! The Dice Game tilldelas man först ett rollkort. De olika rollkorten är; Sheriff, Vice Sheriff, Outlaw och Renegade. Sheriffen tillsammans med eventuella vice sheriffer ska knäppa Outlaws. Spelarna med Outlaw-roller ska knäppa Sheriffen och spelare som är Renegades ska överleva alla andra spelare. Kruxet är att alla spelares roller, utom Sheriffens, är hemliga. 

Spelmekaniken är Yatzy-lik, smart och mycket enkel. Ett spel för både vuxna och barn som passar bäst för 6-8 personer. 

8

Chronicles of Crime

Chronicles of Crime är ett detektivspel där spelarna först ställs inför ett mord i Hyde Park. Historien växer sig snabbt större med kidnappningar, utpressningar och annat hemskt. Inget av våldet är visuellt men historien lämpar sig inte för yngre barn. Spelet är ett samarbetsspel, där man hittar ledtrådar genom att söka av olika områden, brottsplatser och förhöra misstänkta. Chronicles of Crime är ett spännande och klurigt app-drivet spel. Ett samarbetsspel för familjens vuxna och lite äldre barn. Kräver goda engelska-kunskaper!

9

Bohnanza

Detta fantastiska och mycket enkla kortspel handlar om odling, byteshandel och försäljning av bönor. Spelare försöker samla stora uppsättningar bönor för att sälja dessa mot guld.

Men! det gäller att vara strategisk i sitt bönodlande, då man endast kan odla en bönsort per fält. Därför gäller det att sälja eller byta bönor med motspelarna på ett smart sätt. För 2-7 spelare över 10 år.

10

Ticket to Ride

Med dussintals internationella utmärkelser och över 6 miljoner sålda spel, är Ticket to Ride-serien en av de mest populära moderna brädspelsserier hittills! Ticket to Ride är ett tågäventyr där spelarna ska dra järnvägsräls och på så sätt sammanlänka Europas städer.

Ett utmärkt familjespel och en av de bästa sätten att introduceras i brädspelsvärlden. 2-5 spelare.