Speltips för parmiddagar

Speltips för parmiddagar - gamenite - 1 -

För 4 personer – Minimalt med regler att läsa – Snabbt att starta och sätta sig in i

Äntligen är helgen här och nu finns det äntligen lite tid för mys. Det är lördag kväll och ni har bjudit hem era två bästa vänner eller ett par ni gillar att umgås med. Ni har lagat god mat och köpt god dryck. Så långt har ni allt på det torra. Paret har nästan motvilligt gått med på att komma till er, efter upprepade försök att istället förlägga middagen hemma hos dem. Paret har både karaoke-maskin, alla Jönssonligan-filmerna och ett couronne-spel. I ert spelskåp, som ni kallar det är alla blyertspennor till Pictionary utnötta och avbrutna. Ert Trivial Pursuit, i första upplagan från 1982 där spelbrädet badat flertalet gånger i chabli, IPA och Ale i Belgisk stil, har gjort sitt nu. Alla era vänner vet att Jan-Eric Karlzon skrev ”Jag vill vara din Margareta” och att Sten & Stanley låg 91 veckor på Svensktoppen 1981. Ni har dukat av maten. Nu ska slå gästerna med häpnad!

Spelen i denna kategori är perfekt för en middag med 4 personer, spelen går enkelt att sätta sig in i och lära ut.

Ett tips är ändå att kika i regelboken innan gästerna knackar på.


Speltips för parmiddagar - exit parmiddag - 2 -

Exit: The Game – serien

“EXIT”-spelen är äventyrsspel där spelarna samarbetar för att rymma, överleva eller ta sig till säkerhet. De är tydligt inspirerade av Escape Rooms, alltså de fysikska rymningsspelen som blivit populära de senaste åren.

Men hjälp av ledtrådar och spår, måste spelarna knäcka koder och lösa pussel för att lösa uppgifter. Här gäller det att tänka utanför boxen, bokstavligt! För att hitta vissa lösa vissa problem krävs det att man böjer, river och kladdar på vissa av ledtrådarna och det medskickade materialet. Därför går det bara att spela spelet en gång!

EXIT-spelen är fantastiska samarbetsspel för hela familjen. Varje spel har ett eget tema och story. Spelen varierar i svårighetsgrad, därför kan det vara smart att börja med ett lite enklare spel om man spelar EXIT för första gången. Perfekt på 2-4 personer, en av Hihopias favoritspelserier. Se hela utbudet här.

OBS! Kan bara spelas en gång!

Samarbeta med 1-4 pesoner upp till 2 timmar

Chronicles of Crime – serien

Chronicles of Crime är spel där spelarna samarbetar för att lösa brottsfall. Spelet är en mix av klassiskt brädspel och digitalt spel, där storyn drivs av en app som laddas ner gratis. En väldigt häftigt, innovativt och unikt sätt att spela. Du väljer vart i London du ska röra dig, vart du ska söka efter ledtrådar samt vilka personer som ska förhöras. När du lyckats koppla misstänkta till brotten rapporterar du till chefs-kommissarien och hoppas på att du har tillräcklig bevisning för ett gripande.

Här behöver ni inte läsa någon regelbok eller fundera speciellt mycket på hur spelet fungerar. Det är väldigt enkelt, ladda ner appen och starta Tutorial-uppdraget och bli handled genom spelets funktioner och sättet att spela. Övningsuppdraget är lite enklare och fokuserar på hur spelet spelas, bästa sättet att lära sig på!

Ett jätteroligt samarbetsspel! När ni spelat klart uppdragen i Chronicles of Crime finns två expansioner Chronicles of Crime: Noir och Chronicles of Crime: Redview  med en mängd nya uppdrag och brott att hugga tag i.

Lägg bitarna på plats och lös mordfallen innan alla spår försvinner.

Lös brott tillsammans, 1-4 spelare i 60 – 90 minuter.

Speltips för parmiddagar - chonicle parmiddag - 3 -
Speltips för parmiddagar - unlock parmiddag - 4 -

Unlock! – serien.

Unlock!-spelen är kort- och tankespel som kräver en del hjärnkraft av dem som spelar. Spelarna kämpar här tillsammans mot klockan! Sök igenom scener, kombinera objekt och lös gåtor. Allt för att lösa spelet innan tiden går ut, vanligtvis 60 min. Unlock! fungerar perfekt till ett middagssällskap eller en mysig hemmakväll. Varje Unlock!-spel innehåller tre olika scenarion och drivs av en gratis-app, vilken för nödvändig för att spelet ska fungera. Appen laddas ner där appar finns.

Varje Unlock! består av tre olika uppdrag och senarion,alla med ett spännande tema eller en välkänd historia

Välj bland;

Unlock! Timeless Adventures

Unlock! Secret Adventures

Så slå era kloka huvuden tillsammans och klara spelet innan tiden är ute!

Samarbeta med 2-4 pesoner i 50-80 minuter