De bästa familjespelen 2021!

Här listar vi de bästa familjespelen 2021. Vi har inte lagt spelen i någon speciell ordning, men en sak kan vi garantera: alla är väldigt bra. Inget trams hamnar på denna sida.  

Plague Inc.: The Boardgame

Too soon… Lite tidigt att skämta om och göra ett spel om Corona-Pandemin kanske ni tänker. Men nej, Plague Inc. fanns ute innan pandemin slog våra samhällen ur funktion. Ett väldigt originellt och spännande spel där du som spelare är ett dödligt virus som kämpar för att utplåna mänskligheten genom att utvecklas, muteras och spridas genom världen på olika sätt. Kanske ett känsligt ämne för vissa, men ett väldigt intressant spel är man verkligen kan dra paralleller mot vår nuvarande verklighet.

Lift Off

Ett väldigt bra spela som utspelar sig under 1950/1960-talets Kalla Krig då ”Race for Space” var i full gång! Under denna fantastiska era görs stora tekniska framsteg för att skicka ut astronauter och för att utforska den stora svart rymden.

Spelarna i klär sig rollen att själva driva varsin privat rymdbyrå med allt vad det innebär. Genom att anställa specialister, utveckla vissa typer av teknisk utrustning för sina specifika uppdrag får du utöva din enastående ingenjörskonst beroende på vad du vill göra och utföra iut i rymden. Endast de som planerar framåt och korrekt hanterar tillgängliga resurser kommer att vinna loppet till stjärnorna

Chronicles of Crime: 1400

Chronicles of Crime är sannerligen en originell och spännande spelserie där olika brott eller mysterier ska lösas. I Chronicles of Crime: 1400 lever du i 1400-talets Paris. Då du du bär på en mycket ovanlig gåva vilken ger dig prefetiska syner och uppenbarelser, av både då- och framtid, vill folk i din omgivning nu ha hjälp att lösa mystiska brott. Detta spel kommer med lera nya mekaniker och tillägg och är ett stand-alone spel i den populära Chronicles of Crime-serien. Du behöver alltså inte ha eller ha spelat något av de andra spelen. 

Lost Ruins of Arnak

På en obebodd ö i okända hav har upptäcktsresande hittat spår från en stor civilisation. Nu leder du en expedition för att utforska ön, hitta förlorade artefakter och möta de skrämmande väsen som vaktar hemligheterna.

Lost Ruins of Arnak kombinerar däckbyggande och worker placement i ett spel uppbyggt på resurshantering och utforskande på ett mycket bra sätt.

 

När då då?

I ”NÄR DÅ DÅ?” turas 2-8 spelare om att ta kort och bilda en tidslinje med tio olika händelser från tideräkningens början fram till idag. Sätt händelser, personer, platser eller prylar i rätt tidsföljd. Började till exempel Marabou tillverka tuggummit Toy före eller efter det att Ingemar Stenmark vann sin första världscupseger? Du behöver inte kunna årtalen, utan endast kunna placera dem i rätt förhållande till varandra.

Escape: The Curse of the Temple

I ”NÄR DÅ DÅ?” turas 2-8 spelare om att ta kort och bilda en tidslinje med tio olika händelser från tideräkningens början fram till idag. Sätt händelser, personer, platser eller prylar i rätt tidsföljd. Började till exempel Marabou tillverka tuggummit Toy före eller efter det att Ingemar Stenmark vann sin första världscupseger? Du behöver inte kunna årtalen, utan endast kunna placera dem i rätt förhållande till varandra.

Smartphone Inc.

I Smartphone Inc. blir du VD för ett av de största smarttelefon-producerande företagen under den tid då smartphones började erövra världen. Utveckla innovativ forskningsteknik och din fabrik, bygg ditt globala resursnätverk och konkurera ut ditt motstånd.

Temat kanske låter smalt och påklistrat men det är precis tvärtom!

EXIT + PUZZLE: The Sacred Temple

Det här är något utöver det vanliga! – Pussel och Escape Room i ett spel!?!

I det här EXIT-spelet finns gåtor och problem gömda i fyra pussel. Liksom andra EXIT-titlar har The Sacred Temple inget spelbräde, men heller inga gåtekort. Istället finns det fyra pussel som du hittar och monterar, en i taget. Varje färdigt pussel avslöjar platser, gåtor och nya problem att lösa.

 I början av spelet har du endast tillgång till en avkodningsskiva och en första uppsättning av pusselbitar. Under loppet av spelet hittar du konstiga föremål som måste användas för att lösa gåtorna i pusslen. Spelet slutar när du har löst den sista gåten, räddat professorn och hittat det heliga templet!