Här listar vi dom bästa spelen just nu. Vi har inte lagt dom i någon speciell ordning, men en sak kan vi garantera: alla är väldigt bra. Inget trams hamnar på denna sida.

1
Läs mer här

Tapestry

I Tapestry börjar du från ingenting och går vidare på något av de fyra avanceringsspåren (vetenskap, teknik, utforskning och militär) för att successivt få bättre fördelar. Du kan fokusera på ett specifikt spår eller ta ett mer balanserat tillvägagångssätt. Du kommer också att förbättra din inkomst, bygga din huvudstad, utnyttja dina asymmetriska förmågor, tjäna segerpoäng och få ”tapestrykort” som berättar historien om din civilisation.

2
Läs mer här

Wingspan

Wingspan är ett fantastiskt vackert och roligt brädspel från mästarna Stonemaier Games. Spelarna är fågelentusiaster – forskare, fågelskådare, ornitologer och samlare – som vill upptäcka och locka till sig de bästa fåglarna. Varje fågel utökar en kedja med kraftfulla kombinationer till ett av dina habitater. Dessa livsmiljöer fokuserar på flera viktiga aspekter av tillväxt: Skaffa mat, lägg ägg och spela något av de hundratals unika fågelkort som finns. Vinnaren är den spelare som har flest poäng efter fyra omgångar.

3
Läs mer här

Chronicles of Chrime

Chronicles of Crime är ett spel där spelarna samarbetar för att lösa fallet. Spelet är en mix av klassiskt brädspel och digitalt spel. Spelet har vunnit ett flertal fina utmärkelser bland annat – Årets Samarbetsspel – & – Årets mest Innovativa spel – på Dice Tower Awards.

4
Läs mer här

Terraforming Mars

Terraforming Mars – det svenska succéspelet där olika utvecklingsföretag tävlar om att göra den röda planeten beboelig, genom att använda innovativ teknik och spendera stora summor pengar! Samla naturtillgångar, utveckla teknologi och skapa en atmosfär värd att andas. En moderna klassiker som kammat hem massor av priser!

5
Läs mer här

Tiny Towns

I Tiny Towns gäller det att bygga en välplanerad liten stad från en gemensam pool av resurser. Här används en innovativ mekanism för resursfördelning där varje spelare får tillgång till samma resurser under respektive tur spelet igenom. Tiny Towns är ett snabbspelat spel med väldigt låg regelkomplexitet, ändå har spelet ett väldigt stort strategiskt djup. Man hamnar ofta i att ”Jag skulle inte placerat den där!” och ”varför gjorde jag så”.

6
Läs mer här

Everdell

Nere i den charmiga dalen Everdell, under grenarna med höga träd, bland slingrande bäckar och mossiga hål, blomstrar och växer en civilisation av skogsvarelser. Från Everfrost till Bellsong har många år kommit och gått, men tiden har kommit för att nya territorier ska etableras och nya städer etableras. Du är en ledare för en grupp av skogsdjur med just denna uppgift. Det finns byggnader att bygga, spännande karaktärer att möta, evenemang att vara värd för – du har med andra ord ett hektiskt år framför dig. Kommer solen att lysa ljusast på din stad innan nästa vintermånen går upp?

7
Läs mer här

Photosynthesis

På ett spelbräde uppbyggt av hexagoner krigar dina trädplantor med motspelarnas plantor om solens åtråvärda strålar. Välj noggrant vart du sår och när du låter träden gro. Solen som ger plantorna energi vandrar hela tiden runt spelplanen varpå stora träd skuggar de mindre. Photosynthesis är ett mycket originellt och vackert spel med enkla regler. Komponenterna är fantastisk fina och har bra kvalité. Spelet fungerar utmärkt på två till fyra spelare.

8
Läs mer här

Gloomhaven

Gloomhaven – ja vad ska man säga? Ett av dom absolut mest välgjorda spelen som sett solens ljus. Började som en tokhype på Kickstarter, och när det kom så åkte det direkt in på första plats som världens bästa spel. Du kan spela ensam, eller tillsammans med andra spelare. Fantasystaden Gloomhaven är i centrum och det i och runt denna stad som äventyr efter äventyr dyker upp. Världskartan byggs ut ju mer uppdrag som klaras och efter ett tag får man börja öppna lådor och brev som varit förslutna. Spelet tar runt 150-200 timmar att spela igenom, men det är ett rent nöje!  Boxen väger 10kg och är fullproppad med godheter!